UA EN

#Новини

У КиївЕкспоПлазі пройде Восuse d’Оr Ukraine

11 жовтня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбудеться Національний відбір Восuse d’Оr Ukraine. Саме у цей день ми дізнаємось, хто представлятиме Україну на Європейському фіналі, що відбудеться у 2022 році.

Восuse d’Оr порівнюють з Оскаром чи Олімпійськими іграми, таким великим є його рейтинг серед змагань для шеф-кухарів.  Конкурс названий на честь французького шеф-кухаря і ресторатора Поля Бокюза і проводиться з 1987 року. Його ідея — об’єднати 24 молодих і талановитих кухарів з усього світу, які готують свої страви протягом  5 годин 35 хвилин перед  аудиторією і журі.

«Наша місія  — сформувати імідж української гастрономії у світі, — ділиться маркетинг-директорка Bocuse d’Or Ukraine Діна Кураченко. Ми хочемо привернути увагу до України, як країни з стрімким розвитком гастрономії, сприяти розвитку туризму, культури та економіки».

Для організаторів важливо налагодити комунікацію B2B та B2C аудиторій, сприяти впізнаваності українських шеф-кухарів та підвищити рейтинг локальних, міжнародних та крафтових виробників в Україні та за кордоном. Тому окрім змагань на  Восuse d’Оr Ukraine працюватиме і експозиційна зона, лекційна та зона майстер-класів.

До речі, Україна вперше представить на Восuse d’Оr свою команду. У національному відборі у «КиївЕкспоПлазі» змагатимуться вісім претендентів – це команди Максима Прихідька, Олександра Липка, Вадима Захарова, Владислава Ліонова, Віталія Нужного, Андрія Приварникова, Елеонори Баранової і Олександра Петренко. Учасники готуватимуть рибну та м’ясну страви і складний гарнір.

На заході ділитимуться досвідом та презентуватимуть свою майстерність відомі шеф-кухарі України та гастрономічні експерти. А ще організатори та учасники чекають почесного гостя. Це —Даві Тіссот, він переможець Великого фіналу Bocuse d’Or 2021, шеф-кухар ресторану Seasons, 1*Michelin.

Даві Тіссот

Деталі та програма заходу – на офіційному сайті проекту.

Підписатися на новини

Дякуємо
за підписку

Тепер ви будете отримувати повідомлення про наші новини.